Hírek - IKT hírek röviden

Új kezelőfelületet kap a Google térkép

A Google először az idei I/O konferencián mutatta meg az újratervezett kezelőfelületű Maps alkalmazást, de a letisztult UI jó ideig csak a program számítógépes tesztverzióján volt kipróbálható (bár iPhone tulajdonosok már tavaly december óta egy ehhez nagyon hasonló felületű Google térképet használhatnak).

Új kezelőfelületet kap a Google térkép

Most azonban végre itt van az androidos változat is, bár egyelőre nem mindenki számára elérhető – a Google szerint a következő hetekben folyamatosan fog frissülni az alkalmazás a Play Store-ból minden telefonon. Érthető, hogy a vállalat ezt a megoldást választotta, hiszen a frissítés az összes 4.0.3-as Androidot futtató készüléken (okostelefonon és tableten) elérhető lesz, ami miatt több százmillió eszközről van szó.

Az új verzió megjelenésével a Google térkép a jövőben lényegében minden platformon azonos kezelőfelülettel jelenik meg, természetesen a kijelzők méretére optimalizált egyedi megoldásokkal kiegészítve. A sokak által várt Waze integráció ebbe a verzióba még nem került bele, ami nem is csoda, hiszen az izraeli cég felvásárlása csak nemrég történt meg – ennél még a Google-nál dolgozó mérnökseregnek is több időre van szüksége.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: