IKT műhely - IKT az osztályomban

20 nap múlva bezár az analóg TV sugárzás tucatnyi  megyében

Július végével, húsz nap múlva megszűnik a földfelszíni analóg műsorsugárzás az ország 14 megyéjében, azután már csak a jobb minőségű digitális adások lesznek foghatók - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdán közleményben, kitérve arra is, hogy Győr-Moson Sopron megyében 1175 háztartást igényelt támogatást a digitális átálláshoz.

A hatóság emlékeztetett arra, hogy július 31-én zárul a digitális átállás első üteme, amikor az ország 14 megyéjében megszűnik a földfelszíni analóg tévéadás. Július végéig a digitális adásokkal párhuzamosan az analóg műsorsugárzás is működik, azután azonban már csak a jobb minőségű digitális adások lesznek foghatók antennával - figyelmeztettek.

A tájékoztatás szerint az érintett televíziónézőket, vagyis akik jelenleg előfizetés nélkül, szoba- vagy tetőantennával kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 adásait látják, készülékük képernyőjén speciális üzenet figyelmezteti arra, hogy ez az adásmód megszűnik, illetve látják a digitális átállás logóját és egy visszaszámlálót is. A közleményben hangsúlyozták, hogy az átálláshoz nem kell új televíziókészüléket vásárolni, elég, ha a meglévőhöz egy jelátalakítót, más néven set-top-box-ot, és egy szoba- vagy tetőantennát csatlakoztatnak.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: