IKT műhely - IKT az osztályomban

Már PS4-el dolgoznak a játékfejlesztő egyetemeken

A PlayStation First program keretében elérhetővé vált a PlayStation 4 dev kit a PS Vita fejlesztői programjában részt vevő egyetemek számára.

A PlayStation First a Sony felsőoktatási fejlesztői- és partnerprogramja: az élvonalbeli videójáték-technológiát és játékfejlesztést oktató egyetemekkel megkötött megállapodás a következő generáció professzionális fejlesztőinek felkarolásával a független fejlesztők támogatásához és stúdiók létrehozásához járul hozzá.

A PlayStation First olyan egyetemeket szeretne bevonni a fejlesztői programjába, amelyeknek az Academic Dev Kit program a profiljukhoz tartozik és érdeklődnek például a PlayStation 4-es játékfejlesztés iránt. A program meghívásos alapon működik, azonban az érdeklődők az applications@ps-edu.scedev net címen jelezhetik a részvételi szándékukat.

A fiatal fejlesztőknek szánt program lehetőséget ad a diákoknak arra, hogy versenyképes készségekre és ismeretekre tegyenek szert a PlayStation platformjairól azáltal, hogy hozzáférést biztosít az aktuális eszközökhöz.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: