IKT műhely - IKT az osztályomban

Hogyan ágyazzunk be Instagram képet/videót?

Pár napja jött egy frissítés az Instagram iOS változatához, most pedig az asztali felületre érkezett egy nem teljesen újszerű, de hasznos fejlesztés.

A felhasználók, az asztali Instagramon mostantól a nyilvános fotók és videók jobb oldadán találhatnak egy "embed" gombot.

Hogyan ágyazzunk be Instagram képet/videót?

A gomb megnyomásával egy olyan kódot kapunk, amelyet beilleszthetünk blogokba, honlapokra, stb, és így ott megjelenhet az adott kép vagy videó. Nem véletlen, ha ez ismerősnek tűnik, hiszen a YouTube-on is hasonlóan működnek az új típusú beágyazható iframe-alapú HTML kódok.

Az egésznek pont a videók miatt van értelme, hiszen a képeket eddig is lementhettük és beilleszthettük bárhova könnyedén. A beillesztett kép vagy videó fölött megjelnik az instagramos felhasználói nevünk, illetve az Instagram logo, amelyre rákattintva feljuthatunk a szolgáltató oldalára.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: