IKT műhely - IKT az osztályomban

Így működik a Google fordítás a Chrome-ban

A Google szerint fontos, hogy a világon bárhol közzétett információk elérhetőek legyenek mindenki számára, éppen ezért kezeli a cég magas prioritáson a fordítószolgáltatást.

Az asztali Google Chrome-ban már évek óta megtalálható az automatikus Translate, már nem is kell telepíteni, bekapcsolni.

Így működik a Google fordítás a Chrome-ban

Sőt, szinte lehetetlen eltüntetni, ami kényelmetlen lehet, amikor egy sok szakszót tartalmazó e-mailt detektál hibásan idegennyelvűnek a rendszer és próbálja a felhasználóra tukmálni a fordítást. Az elterjedt nyelvek közötti fordítás azonban meglepően jó.

Azoknak, akik beszélnek angolul, érdemes bármilyen nyelvről angolra fordíttatni a weboldalakat, mert maga a Google is az angolon keresztül készíti el a megjelenítendő szöveget, így egy cseh-magyar fordítás valójában egy cseh-angol és egy angol-magyar lépésből áll össze. Mivel a magyar egy izolált és nem túl sok internetező által használt nyelv, ezért a pontosság hagy némi kívánnivalót maga után a szintetikusan felépített, az egyre több használat révén javuló fordításban.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: