Hírek - IKT hírek röviden

A hordható divat (okosórák) piacára lépne a Dell

Úgy tűnik, hogy a PC-piac fokozatos gyengülése arra késztette a Dellt, hogy a hordható mobil eszközök frontján próbáljon szerencsét.

A cég alelnöke elárulta, hogy a viselhető kütyükben nagy lehetőséget látnak, s ez nem is meglepő, hiszen már több ismert gyártó rápörgött erre a termékkategória.

A hordható divat (okosórák) piacára lépne a Dell

Sam Burd, a Dell PC részlegének alelnöke elárulta a Guardian magazinnak, hogy cége számára vonzó a viselhető eszközök piaca, így elképzelhető, hogy hamarosan előrukkolnak ilyen kütyükkel, például egy okos karórával. Cseppet sem meglepő, hogy a vállalat nyitottá vált erre a termékkategóriára, hiszen a P-piac folyamatosan zsugorodik, s a klasszikus számítógépeket egyre inkább kiszorítják a buliból a mobil eszközök.

Napjainkban még a csapból is hordozható készülékek folynak, s egyre elterjedtebbek a viselhető masinák, mint például az okos karórák (pl Sony SmartWatch 2, Pebble, I’m Watch), ráadásul egyre több gyártó – köztük a Microsoft, a Google, az Apple, LG, a Philips és a Samsung is – készül saját megoldásokkal. Burd szerint izgalmas, hogy napjainkban milyen apró méretben létezhetnek számítógépek, s kihívást lát egy megfelelő áron kínálható és valóban jó, hordható készülék megalkotásában.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: