Hírek - IKT hírek röviden

Csökkent az Apple és a Google márkák népszerűsége

Veszített népszerűségéből az amerikaiak körében az Apple és a Google, pontosabban a márkák, amelyeket képviselnek.

A YouGov BrandIndex 2013 első félévére vonatkozó felmérése szerint már nincs az első tíz legkedveltebb márka között a két óriás, az Apple és a Google.

Persze már korábban is voltak erre utaló jelek, hiszen az Apple már a tavalyi év második félévében is „csak”a 11. helyet szerezte meg, a Google viszont még ott kapaszkodott a 10. helyen. Idei pozícióvesztésük annak fényében is meglepő, hogy az Apple amúgy igen előkelő helyen áll a felhasználói elégedettséget vizsgálva, a Google pedig egyértelmű piacvezető az Android és keresője vonatkozásában.

Persze olyan cégek is vannak, akik mind tavaly, mind most jól szerepeltek, az Amazon például kétszer is ott van a tízes listán, egyszer saját jogán, egyszer a Kindle-lel, illetve a YouTube is megtartotta márkakedveltségét. A YouGov BrandIndex egy évben több mint 1,2 millió, reprezentatív minta alapján választott amerikait faggat ki.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: