Hírek - IKT hírek röviden

Okostévén fut az Opera Software

Új módját kínálja a videós tartalomterjesztésnek az Opera Software.

A cég új technológiája lehetővé teszi a tartalomtulajdonosok számára, hogy a videóikat az okostévék által futtatható alkalmazásokká konvertálják,  az így elkészült appokat pedig az Opera saját okostévés piacterén, a tévék mellett Blu-ray lejátszókon és más asztali médialejátszókon is elérhető Opera TV Store-ban helyezhetik el.

Az Opera TV Snap használata egyszerű és minimális időráfordítással jár a fejlesztők szerint: a video "konvertálása" a feltöltést követően alig egy percet vesz igénybe. A platform lényegében egy egységes médialejátszó-keretrendszert biztosít a tartalomtulajdonosnak, ahol a videói a saját maga által választott megkülönböztető jegyek alapján érhetők el (csatornaleírás, videoleírás, branding stb.).

A piactéren alkalmazásként megjelenő csatornák vezérlése a lejátszóeszköz távirányítóján keresztül történhet. A videós appok esetében az Opera minden feltöltést moderál annak érdekében, hogy ne kerülhessen jogsértő tartalom a TV Store-ba, emellett a mobilos alkalmazás-piacterekhez hasonlóan más szempontok (például leírás) alapján is vizsgálja, van-e keresnivalója a tartalomnak a piactéren.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: