Hírek - IKT hírek röviden

Cápafogás minikamerával

A hordható technológia fejlesztése már korábban útjára indult, de várhatóan a következő években csúcsosodik ki, köszönhetően a Google-szemüveg-nek, és a hamarosan megjelenő okos óráknak.

Ugyanakkor régóta elérhető egy okos kis eszköz, a GoPro, ami egy apró kamera, ami mérete miatt bárhol, akár fejünkön, karunkon, lábunkon is könnyedén elhelyezhető, és kiváló minőségű videókat készíthetünk vele.

Egy ilyen GoPro segítségével készült felvenni horgászélményeit néhány férfi a marylandi Ocean City-ben, július negyedikén. A férfiak a motoros hajójuk végén lelógattak egy csalit, és ahhoz rögzítették a GoPro-t.

Elindultak, majd nem sokra rá, egy röviduszonyos makócápa bukkant fel, nyitott álkapcsokkal, és könyörtelenül lecsapott a csalira. Az alábbi videón jól látható a cápatámadás, ráadásul 1:50-nél olyan közeli betekintést nyerhetünk a cápa torkába, amilyet maximum csak akkor látnánk, ha mi magunk lennénk a csalik.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: