Hírek - IKT hírek röviden

Interneten lóg a mikrohullámú sütő

Aki már unja az eléggé egyforma, ugyanolyan hangon csipogó, túl egyszerűen működő mikrókat, az fellélegezhet egy kicsit: egy unatkozó fejlesztő, Nathan Broadbent felturbózta a konyhagépet.

Az igazi geekeknek való eszközbe sok kevésbé hasznos dolog mellé bekerült a minden mikrohullámú sütőből hiányzó, mégis alapvető funkció is: Broadbent gépe magától, az internetről állítja be az időt, nem kell minden egyes áramszünet után újra hétszázat nyomkodni a kétgombos menüben.

Erre úgy képes, hogy a hekker összekötötte a gépet a Raspberry Pi nevű, mindösszesen 25 dolláros, nagyon könnyen módosítható miniszámítógéppel. Az óraállítás nem az egyetlen, mikrótól szokatlan dolog, amire a készülék képes: hangüzenetekkel vezérelhető, elég neki annyit mondani, persze angolul, hogy mikró, húsz másodpercig, alacsony fokozaton, és már süt is.

Tartozik még hozzá egy vonalkódolvasó is, feltöltés alatt álló internetes adatbázisból olvashatjuk ki, hogy az egyes termékek kódjai alapján hogyan, mennyi ideig kell készíteni őket. A leolvasás után a mikró magától beállítja a szükséges dolgokat, nekünk az egész csak egy mozdulat.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: