Hírek - IKT hírek röviden

Retro videós játékok jönnek

Az olyan idősebb játékosok, mint én a mai napig örömmel emlékeznek vissza a '90-es évekre, mikor még a C-64 és az Amiga 500 uralta a játékpiacot.

Ebben az időszakban számos klasszikus program látott napvilágot.

Altered Beast, Hammerfist, Rise of the Robots, Beneath a Steel Sky, Dune, Heimdall... csak pár cím, mely az én generációm számára nagyon kellemes emlékeket idéz. Bár ezek a programok nem bírtak elképesztő grafikával (bár akkoriban annak gondoltuk) és nem voltak hibátlanok, de mégis a remek játékmenet és a valódi kihívás miatt hosszú órákat töltöttünk a tévék előtt ülve és még az sem zavart senkit, ha például a C-64 kezdőképernyője szó szerint beleégett a képcsőbe.

Manapság is már kezdjük azt tapasztalni, hogy ezen régi alkotások közül egy-két cím kap saját remaket (lásd Dizzy kalandjai), ám hamarosan igazi dömping várható - legalábbis reményeink szerint. A héten ugyanis az Amiga Games Incorporated eladta a közel 300 címet tartalmazó játékcsomagját egy Los Angelesben székelő cégnek nevetséges, mindössze fél millió dolláros összegért.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: