Hírek - IKT hírek röviden

Elegük lett a hekkereknek az amerikai titkosszolgálatból

Az elmúlt huszonegy évben a DefCon volt az a konferencia, ahol a biztonsági problémákkal foglalkozó hekkerek megtűrték a környezetükben az Egyesült Államok különféle hárombetűs ügynökségeinek az embereit.

Idén azonban a szervezők arra kérték a szövetségieket, hogy maradjanak távol.

A hekkerek egy részének ugyanis nem tetszik, hogy az amerikai hírszerzés (NSA) széles körben kémkedik az amerikai állampolgárok után. Bár eddig sem volt jellemző, hogy az összes odalátogató titkosügynökök felfedte volna magát a hekkerek előtt, a szövetségiek mindig is nyíltan vadásztak a legjobb koponyákra, hogy lépjenek be a hadsereg vagy az ügynökségek kötelékébe.

Ráadásul a szövetségiek igen aktív szereplők voltak: Curtis Karnow egykori szövetségi ügyész tartotta a DefCon nyitóbeszédét, míg a védelmi minisztérium különleges ügynöke, Jim Christy 1999 óta jár a DefConra. Az elmúlt években egyre szorosabb volt a kapcsolat a szövetségi kormány és a DefCon között, és tavaly az NSA igazgatója, Keith Alexander is beszédet adott a konferencián, és ő volt eddig a legmagasabb rangú kormányhivatalnok a DefConon.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: