Közösség - Események

Májusi bemutató előadássorozat a Derive, Autograph és Yenka programokrólMájusi bemutató előadássorozat a Derive, Autograph és Yenka programokról

A matematika, fizika, kémia, informatika és minden további természettudományos tantárgyat oktató tanárnak érdemes ellátogatnia májusban az Új Calculus Bt. bemutató előadássorozatára, melynek címe:  "A természettudományok oktatásának támogatása számítógéppel".

A májusi előadássorozat célja, hogy a résztvevők praktikus ötletekkel és eszközökkel gyarapodjanak a számítógéppel segített oktatás világában. 
 
Élvezetes látványvilág, izgalmas kísérletek - Yenka
Májusi bemutató előadássorozat a Derive, Autograph és Yenka programokról
 
A bemutatókon megismerkedhetünk többek között az angol nyelvű Yenka oktató szoftvercsaláddal, mely az új generációs oktatási segédletek tagjaként többszáz látványos és valós idejű szimulációval szemlélteti a fizika, kémia, informatika, matematika vagy éppen elektronika egyes témaköreit.

A virtuális világban olyan kísérleteket is végrehajthatunk, melyeket a valóságban nem áll módunkban (akár azért, mert az iskolának nincs annyi mérőeszköze, akár azért, mert néhány kémiai vegyületet "nem célszerű" összeönteni), ráadásul ezekben a kísérletekben magunk állíthatjuk be minden egyes alkotóelem meghatározó jellemzőit. Néhány kattintással létrehozhatjuk benne saját interaktív leckéinket, melyeket aztán meg is oszthatunk a világ többi pontján élő kollégával.

 
A matematika varázsa - Derive és Autograph
 
Májusi bemutató előadássorozat a Derive, Autograph és Yenka programokrólA magyar nyelvű Derive és Autograph programokat talán már nem is kell bemutatnunk, hiszen minden matematika tanár számára alapvető és meghatározó szoftverek ezek. Legyen szó algebráról, trigonometriáról, vektor- vagy mátrixműveletekről - e két programnak semmi sem okoz gondot. 

S azon felül, hogy a hosszadalmas és bonyolult számításokat pillanatok alatt elvégzik helyettünk egyetlen gombnyomásra, kiváló szemléltető és gyakoroltató eszközt jelentenek a mindennapi oktatás során, az általános iskolától a felsőfokú oktatásig. A két- és háromdimenziós, forgatható és színezhető függvényábrázolások minden diákot elvarázsolnak, kiváló interaktív és szórakoztató eszköz a tanulás segítésére. 
 
Interaktivitás minden szinten
 
E három program hatékonyságát azzal is növelhetjük, ha interaktív táblán alkalmazzuk őket. Az előadássorozat keretében szóbakerül az Új Calculus Bt. interaktív tábla megoldása is, a Smoothboard. A infra vörös fényt kibocsátó tollat és egy infra kamerával rendelkező, a számítógéppel bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikáló Wii remote controllert felhasználva létrehozott interaktív tábla eszközeit ez a szoftver működteti.
 
Továbbképzési lehetőség Angliában
 
Májusi bemutató előadássorozat a Derive, Autograph és Yenka programokról
A konferencián szó lesz egy három napos, angliai továbbképzési lehetőségről is, a TSM (Technology for Secondary/College Matematics) workshopról. A július 13-15. közötti rendezvényen elsősorban az Autograph szoftver használatát és különféle lehetőségeit tanulmányozhatják a résztvevők, többféle szinten és mélységben. 

Emellett természetesen további oktató szoftverek (akár az Excel is) szerepelnek a választható kurzusok listáján. A tavalyi TSM-en Magyarországról öt oktató, egy diák és egy szülő szerezte meg a Certified Autograph Trainer oklevelet.
 
Helyszínek, időpontok, tájékozódás
 
Az első "A természettudományok oktatásának támogatása számítógéppel" előadás Szegeden lesz, május 6-ánBudapesten pedig május 28-án lesz, a Szent Margit Gimnáziumban. A további előadások tervezett helyszínei: Hódmezővásárhely, Szentendre, Miskolc, Pécs, Győr, valamint Debrecen. A konferenciák helyéről és időpontjáról bővebb információ: www.calculus.hu 

Néhány helyszínre vendégelőadó tanárok is érkeznek majd, akik már kipróbálták és rendszeresen használják a szóban forgó szoftvereket. Ők személyes tapasztalataikról, és a programok gyakorlatban történő alkalmazásáról számolnak majd be a hallgatóságnak. Érdemes máris gyűjtögetnünk a kérdéseinket, melyeket utána feltehetünk a tapasztalt kollégáknak, s melyekre ők reménység szerint praktikus tanácsokat tudnak majd adni.

Ezekről az előadásokról az Új Calculus Bt. e-mail-ben értesíti az iskolákat. Amennyiben valakihez mégsem jutna el ez a levél, küldjön egy üzenetet az office@calculus.hu címre - így már minden bizonnyal értesülni fog a rendezvényekről.
 
Új Calculus - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt - ESZKÖZ - TANANYAG - KÉPZÉS - KÖZÖSSÉG - MŰHELY - INTERAKTÍV NAPTÁR és KATALÓGUSOK - Minden, amit az interaktív oktatástechnikáról tudni kell.
 A szoftverekről és a konferenciáról további információkat itt olvashat >>> www.calculus.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: