IKT műhely - Internetről általában

Milyen volt az élet internet nélkül?

A gyorsan fejlődő technika az elmúlt egy-két évtizedben olyan dolgokat küldött nyugdíjba, melyekért például 20 éve még párás szemmel vágyakoztunk.

Egy jó számológépes óra, vagy egy videolejátszó a családi álmok netovábbja volt, most pedig már vannak, akik nem is ismerik ezeket.

Nem pejoratív értelemben, de a mai fiatalok alighanem tanácstalanul állnának egy négyfejes Akai videomagnó, vagy egy hangolásra váró Videoton Super Color előtt. Félreértés ne essék, a fejlődés nem rossz dolog, hiszen segítségével jobb, szórakoztatóbb és hatékonyabb dolgok jöttek létre.

Az internet lehetőséget ad arra, hogy minden kérdésünkre azonnal választ kapjunk, olyan emberekkel tartsuk a kapcsolatot, akik messzire szakadtak tőlünk, otthonról végezzük a munkánkat, filmet nézzünk, zenét hallgassunk, könyveket olvassunk, és még hosszasan sorolhatnánk. De talán egy olyan fiatal, aki még nem kapta meg a személyijét, nehezen tudja elképzelni, hogy a Wikipédia, a YouTube, a Facebook, a Gmail és a goldporntube előtt is volt élet, méghozzá nem is akármilyen.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: