IKT műhely - Internetről általában

Internet sebesség - megkapjuk a magunkét

Az Egyesült Államokéhoz hasonló a magyarországi nethelyzet: az uniós átlaggal ellentétben tényleg olyan gyors netet kapunk, mint amilyenre előfizetünk.

Nemrég a névleges netsebesség - amit hirdetnek - és a garantált sebesség - amit biztosan minimálisan megkapunk – között hatalmas szakadék tátongott.

A panaszok hatására az NMHH szigorított a szabályozáson, ma már csak azt írhatják ki, amit tényleg garantálni tudnak, függetlenül a körülményektől. Az adatok azt mutatják, hogy bármennyire gyakran találkozzanak is ezzel a jelenséggel a magyar internetezők, európai viszonylatban még mindig meglehetősen szerencsésnek mondhatóak, közel annyira mint az Egyesült Államokbeli netezők – mondta Solt Ádám az internetet hu szakértője.

Az Európai Bizottság által nemrég elvégzett kutatás azt mutatja, hogy az Európai Unió területén a netezők körülbelül a negyedével kisebb sávszélességhez jutnak csak hozzá, mint amennyit a szolgáltatók ígérnek reklámjaikban. Magyarországon az előfizetők nagyjából 90%-át kapják meg annak a sebességnek amire előfizettek, ami az EU-átlaghoz képest kimagasló eredmény.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: