Hírek - IKT hírek röviden

Saját kémrepülő okostelefonnal

Emlékezetes, hogy a Nokia a múlt héten jelentette be a 41 megapixeles szenzort optikai képstabilizátorral párosító Lumia 1020-as Windows Phone készüléket, melyhez most egy abszolút izgalmas kiegészítő érkezett.

Ez pedig nem más, mint a Lehmann Aviation által készített, Lehmann A300 típusjelzésű drón.

Saját kémrepülő okostelefonnal

A V-alakú szárnyú miniatűr repülőgép 92 centiméteres fesztávolsággal rendelkezik, 950 grammot nyom a mérlegen és az aljára pillanatok alatt fel lehet rögzíteni a Nokia Lumia 1020-as okostelefont. A beüzemelés gyerekjáték egyszerűségű: a feltöltött akksit be kell helyezni a repülőbe, majd pedig a Windows 8-as tableten futó Operation Center szoftverben meg kell rajzolni azt az útvonalat, melyen a masinát reptetni szeretnénk.

A Wi-Fi kompatibilis szerkezet kézből száll fel és egy feltöltéssel maximum 15 kilométeres távolságot képes berepülni, mintegy 20-80 kilométer/órás sebességgel. A 45 centiméter hosszú Lehmann A300 ára 4990 euró (1,5 millió forint), és ebben természetesen még nincs benne az említett okostelefon és tablet ára.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: