Számítógépek - Laptop és PC

Hivatalosan is bemutatkozott a Classmate PCHivatalosan is bemutatkozott a Classmate PC

Bemutatkozott, sőt már előrendelhető az Intel, a CTL, az Equus, illetve még néhány partnerük által kifejlesztett Classmate PC 2010-es változata. A megerősített vázú készüléket az idei CeBIT kiállításon már megtekinthették a látogatók, mostantól pedig bárki számára megvásárolható lett.

Hivatalosan is bemutatkozott a Classmate PCA kis laptop 10,1"-es képátlójú, rezisztív technológiájú érintőképernyővel van felszerelve, amely - ahogy a tabletekhez illik - teljesen kifordtható és visszahajtható. Felülete védelmet élvez a karcolódás és a folyadékok ellen is, ami egy, főleg a fiatalabb korosztály számára kialakított terméknél különösen hasznos.

Ezzel együtt a billentyűzet és a touchpad is bírja a vizet, továbbá az egész gép gumírozott felületű, a sarkok pedig külön meg lettek erősítve. A konfiguráció a Pine Trail platformra épül, a gép lelke pedig az Intel egymagos, 1,66 GHz-es Atom N450-es processzora. Emellé 1 GB-os rendszermemória került, a gépezet grafikus megjelenítéséről pedig az integrált GMA 3150 gondoskodik.

Hivatalosan is bemutatkozott a Classmate PCA háttértár szerepét nem csak a maximum 160 GB-os merevlemez töltheti be, hanem egy 16 vagy egy 32 GB-os SSD meghajtó is. A 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártya, a 10/100-as Ethernet port és a Bluetooth adapter is  szériatartozék, ám a 3G-s modem csak opcionálisan rendelhető. 

A képernyő felett található az 1,3 megapixeles webkamera, a masina oldalán pedig a többfunkciós kártyaolvasó kapott helyet. Az 1,6 kg-os tömegű, 267 x 193 x 30,5 mm-es méretekkel rendelkező Classmate PC a négycellás akkumulátorával 6 órás működésre képes egyetlen feltöltéssel. Az Intel hordozható masinája 499 dolláros áron rendelhető elő, operációs rendszerként Windows XP vagy Windows 7 kerülhet rá.
 
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható >>> prohardver.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: