Hírek - IKT hírek röviden

EU rajtaütés a nagy internetszolgáltatókon

A múlt héten helyszíni vizsgálat zajlott néhány telekommunikációs szolgáltató irodájában - jelentette be az Európai Bizottság.

A rajtaütésszerű helyszíni vizsgálaton az illetékes országok helyi versenyügyi hatóságai is részt vettek az európai illetékesek mellett.

EU rajtaütés a nagy internetszolgáltatókon

Ugyan a Bizottság közleménye nem nevesíti a szolgáltatókat, a Reuters értesülései szerint a Deutsche Telekom, az Orange és a Telefonica irodáit lepték meg a hatóságok, előbbi kettő el is ismerte a rajtaütés tényét. A Bizottság gyanúja szerint az érintett vállalatok megsérthették az EU piacszabályozását és visszaéltek domináns helyzetükkel az internetszolgáltatások terén.

A közlemény szerint a Bizottság azzal gyanúsítja az érintett vállalatokat, hogy jogellenesen befolyásolták a globális internetes forgalom piacát. A nagy szolgáltatók és a backbone-rendszerek összekapcsolódása hagyományosan piaci alapon történik, két szolgáltató közül jellemzően az fizet a kapcsolódásért, amelyik nagyobb forgalmat generál.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: