Hírek - IKT hírek röviden

Vészesen fejlődik a kínai Google, a Baidu

Kína mobilpiacában hatalmas lehetőségek rejlenek, és a tortából mindenki – telefongyártók, telekommunikációs szolgáltatók, szoftverfejlesztők, alkalmazásboltok – minél nagyobb szeletet szeretne kihasítani.

Bár Kínában is az Android a legelterjedtebb okostelefon operációs rendszer, a Google ebből jelenleg vajmi kevés anyagi hasznot lát, hiszen a Play Store hivatalosan nem érhető el az országban, és a Google népszerű szolgáltatásait (keresés, térkép stb.) is többségében kínai alternatívákkal helyettesítik.

Vészesen fejlődik a kínai Google, a Baidu

Ezen a piacon az egyik legerősebb szereplő a Baidu, amit gyakran csak a kínai Google-ként is emlegetnek, nem véletlenül – a vállalat kereső, térkép és levelezési szolgáltatásai a legnépszerűbbek az ázsiai országban. A Play Store-hoz hasonló alkalmazásbolttal viszont még nem rendelkezik, miközben több tíz piactér próbálja elnyerni a felhasználók és a fejlesztők kegyeit.

A Baidu úgy döntött, hogy nem áll neki saját alkalmazásboltot fejleszteni, hanem inkább megvásárolja egyik legkorábbi és egyben legnagyobb piacterét, a HiMarketet, pontosabban az azt működtető céget, a 91 Wirelesst. A megállapodás értelmében a Baidu 1,09 milliárd dollárért kivásárolja a 91 Wirelessben jelenleg többségi tulajdonos NetDragon Websoftot, a maradékért pedig további 800 milliót fizet a többi részvényesnek.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: