Hírek - IKT hírek röviden

Közösségi térképszerkesztés a Google Map Makerben

A Google Map Makert a korábbi években elsősorban a világtól elzárt, kevéssé feltérképezett országok és területek feltérképezésére használták, a vállalat szerint nagyrészt így készült el Pakisztán és Észak-Korea online térképe is.

Ma már viszont főleg a nagyobb városok gyorsan változó térképének frissítésében játszik kulcsszerepet, így a térkép használói egyben annak szerkesztői és frissen tartói is lehetnek.

A Map Makerben mostantól magyarországi térképek frissítésére is lehetőség van, és szintén ebben az ütemben került be a programba Svédország, Csehország és Bosznia-Hercegovina. A szerkesztőfelületen ezentúl bárki bejegyezheti az általa észlelt változást, majd, ha azt a térképkészítő közösség elfogadta, a módosítást már csak a Google térképészeti csapatának kell jóváhagynia.

ha ez is megtörtént, a frissítés néhány héten belül megjelenik az éles Google térképen. A Map Maker használatával kapcsolatos információkat itt lehet elolvasni, ha pedig ennél többre lenne szükségünk, a közösség tagjaitól is kérhetünk segítséget a Map Maker fórumán.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: