Hírek - IKT hírek röviden

Változtak a Microsoft Azure licenszfeltételei

Július 1-ején csendben változtak a Microsoft Azure infrastruktúraszolgáltatás licencfeltételei, immár engedélyezett a Remote Desktop Services (RDS) széleskörű használata az Azure virtuális gépek esetében is, így a futó Windows Serverek VDI (virtuális desktop infrastruktúra) kiszolgálására is képessé váltak.

Változtak a Microsoft Azure licenszfeltételei

Az RDS képesség korábban is használható volt, de szigorúan csak szerveradminisztráció, illetve -karbantartás céljára, felhasználók számára nem. Ezt a Microsoft úgy kényszerítette ki, hogy szerverenként csak két egyidejű RDS-sessiont engedélyezett.

A változásra a Microsoft tegnapi blogbejegyzésben hívta fel a figyelmet. Ez alapján a szerverenként két egyidejű sessionös korlát alapesetben továbbra is létezik, de igény esetén több is elérhető - ehhez szükség van az RDS Subscriber Access License-re (SAL) minden felhasználó vagy eszköz számára.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: