Hírek - IKT hírek röviden

Ősadatok bankja az AdatŐr - ingyenes adatbiztonsági szolgáltatás a Kürt-től

Az AdatŐr egy ingyenesen letölthető és használható kliensszoftver, amely Windows Vista vagy annál újabb operációs rendszert futtató gépeken fut és tetszőleges háttértárat képes "védeni", amely NTFS fájlredszert használ, vagyis a merevlemezek mellett az SSD-k, illetve USB-n csatlakoztatott pendrive-ok sem jelentenek problémát.

Ősadatok bankja az AdatŐr - ingyenes adatbiztonsági szolgáltatás a Kürt-től

A szoftver rendszeresen lenyomatot készít a háttértárakról és ezeket az adatokat Kürt szerverére továbbítja - a folyamat során semmilyen felhasználói adat nem kerül a céghez, kizárólag a tároló működésével, a fájlok struktúrájával kapcsolatos információk vándorolnak oda. Az adatokat a cég nyolcféle NATO beszállítói, ISO 9001 és ISO 27001 minősítésű rendszerben őrzi, és egy adatvesztési incidens esetén arra használja, hogy megtakarítsa a visszaállítás kezdeti lépéseit, így a folyamat gyorsabban végbemehet és olcsóbb lehet a vállalat szerint.

A Kürt szerverein felhasználónként 500 megabájt ingyenes tárhely áll az adatok rendelkezésére. Kertész Zoltán, a Kürt adatmentési üzletágának vezetője a HWSW-nek elmondta, egy átlagos felhasználónak ez rendkívül hosszú időre elegendő az AdatŐr szolgáltatás igénybe vételéhez.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: