Közösség - Események

Az amerikai Imagine Cup győzteseivel ünnepelt együtt James Cameron és Craig MundieAz amerikai Imagine Cup győzteseivel ünnepelt együtt James Cameron és Craig Mundie

A Team Mobilife csapat nyert a 2010-es amerikai Imagine Cup versenyen mobil alkalmazásával, amely segítség lehet a fejlődő országokban az érrendszeri problémák diagnosztizálásában...

Az amerikai Imagine Cup győzteseivel ünnepelt együtt James Cameron és Craig Mundie
 
Tanuló társai, a Microsoft műszaki vezetői, és a filmrendező James Cameron is ott volt azok között, akik megtapsolták Wilson To inspiráló pályaművét, amely segít felvenni a harcot a betegséggel a fejlődő világban.

To a Mobilife csapat vezetője. A diákok mindannyian a University of California, Davis hallgatói. és ők nyerték el az amerikai Imagine Cup döntőjének fődíját a Szoftverfejlesztés kategóriában. A Mobilife fogja képviselni az Egyesült Államokat az idén nyáron az Imagine Cup világdöntőjén Lengyelországban. Ott ismét versenybe szállnak mobil alkalmazásukkal amely segíthet az érrendszeri betegségek diagnosztizálásában.
 
A díjátadó ünnepségen, To a pódiumon állva, örömében alig találta a megfelelő szavakat.

"Amikor a nevünket kimondták, én örömömben sírva fakadtam" mondta To. "Először vettem részt az Imagine Cup versenyen és nem azért, hogy Lengyelországba mehessek, vagy mert van pénznyeremény, hanem azért, mert én egyszerűen csak segíteni akartam az embereknek." 
 
 

 
Ezzel az eseménnyel véget ért az amerikai Imagine Cup rendezvénysorozata, amelyen több mint 22.000 diák vett részt az egész országból. Az utolsó válogatáson, amit Washingtonban rendeztek, már csak a top 80 versenyezhetett. Az Imagine Cup, a világ legnagyobb hallgatói technológiai versenye, amely arra ösztönzi a diákokat, hogy a technológia segítségével megoldásokat dolgozzanak ki a világ aggasztó kihívásaira.
 
Az amerikai Imagine Cup győzteseivel ünnepelt együtt James Cameron és Craig MundieCraig Mundie, a Microsoft kutatási és stratégiai vezetője azt mondta a döntősökhöz intézett beszédében. hogy az Imagine Cup több, mint csupán egy szoftver verseny. "A csapatok, akik ma itt vannak arra ösztönzik a világot, hogy használják a technológiát, mert ez valódi változást eredményezhet."
 
Az amerikai Imagine Cup győzteseivel ünnepelt együtt James Cameron és Craig MundieAz eseményen jelen volt az Avatar világhírű filmrendezője, James Cameron és Karen Cator, aki az Egyesült Államok Oktatási Minisztériumának oktatás-technológiai igazgatója. Cameron, aki azért volt Washingtonban, hogy a 40. Föld Napja eseményein jelen legyen, önként vállalta, hogy beszédet mond az Imagine Cup-on, mert hisz a verseny célkitűzésében, miszerint a diákok a technológia lehetőségeivel sokat tehetnek a szociális, környezetvédelmi és oktatási területeken jelentkező problémák ellen.

"Nagyra értékelem a Microsoft Imagine Cup kezdeményezését, mert a tudomány és a technológia iránt  érdeklődő diákok természetes lelkesedésére és kíváncsiságára épít, ugyanakkor ezt a lelkesedést egy hasznos, a társadalmi felelősségérzetre épülő cselekvéssé alakítja át." mondta Cameron.
 
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható http://imaginecup.com/

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: