Hírek - IKT hírek röviden

Tovább kell engednie a Google-nak a piaci versenyben

Most már hivatalos, hogy az Európai Bizottság versenyjogi szerve további vállalásokra kötelezi a Google-t annak érdekében, hogy a keresőcég versenytársai az Európai Unió területén belül nagyobb esélyhez juthassanak.

Az amerikai cég több mint 80 százalékos részesedésével messze a legnagyobb piaci szereplő a kontinens  keresőpiacán, ám a versenytársak szerint ezt a dominanciát nem fair versennyel szerezte, illetve próbálja megtartani.

Tovább kell engednie a Google-nak a piaci versenyben

Egy mai sajtótájékoztatón Joaquin Almunia, az Európai Bizottság versenyjogi biztosa közölte, a Google a Bizottság kérésére összeállított változtatási javaslatai nem bizonyulnak elegendőnek ahhoz, hogy a végrehajtó szerv eltekintsen a további eljárási szakaszoktól, melynek végén akár a Google éves árbevételének 10 százalékára, vagyis 5 milliárd dollárra is büntetheti a céget. Almunia a sajtótájékoztatón közölte, hogy újabb vállalások beadására kérte a Google-t - a politikus azt azonban egyelőre nem részletezte, hogy ezeket milyen határidővel kell benyújtania a cégnek.

A Google ellen idestova három éve folyik vizsgálat az EU-ban a PC-s platformokon működtetett keresőszolgáltatása kapcsán. A keresőcéget több internetes keresőpiaci szereplő panaszolta be 2010-ben az Európai Uniónál.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: