Hírek - IKT hírek röviden

Feltörhetetlen titkosítási megoldást akar a Google

A CNet amerikai technológiai hírportál információi szerint a Google titkosítási megoldásokat tesztel a Google Drive felhőtárhelyre feltöltött felhasználói fájlok védelmének biztosítására.

Erről a hírportál névtelenséget kérő forrásokból értesült.

A CNet úgy tudja, hogy a keresőcég aktívan teszteli a titkosított adattárolás lehetőségét, amellyel a felhasználói adatokat mindennemű megfigyelés, így akár a kormányzati hírszerző szervek lehallgatásától is meg lehetne óvni. A hírportál információi szerint a Google Drive-ra ugyan titkosítva érkeznek meg az adatok, de az adatközpontban lévő szervereken normál állapotban tárolódnak.

Ennek az az oka, hogy a titkosított adatok kezelése több erőforrást igényel, és bonyolultabb a bennük való keresés kivitelezése is - írja a CNet. A Google Drive-ra természetesen a felhasználók gépén titkosított fájlokat is fel lehet tölteni, de ez a portál informátora szerint csupán a rendszerbe feltöltött adatok néhány százalékára jellemző.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: