Hírek - IKT hírek röviden

Hogyan örzik adatainkat a hazai mobilszolgáltatók?

Akár életet is menthetnek azok az adatok, amelyeket a mobilszolgáltatók tárolnak – írja az Index. A Telenornál mindössze nyolc ember léphet be abba a szobába, ahol a rendőrséggel való kapcsolattartás zajlik.

A mobilszolgáltatók sok adatot tárolnak az ügyfeleikről, ezek az adatok pedig a hatóságoknak is segítséget nyújthatnak.

Tárolásukról és a rendőrségnek való átadás procedúrájáról törvény is rendelkezik. Ahogy az Index összegzi a rendszert: a forgalmi adatokat 1 évig, a nem fogadott hívások listáját fél évig kell megtartani, a rendőrök pedig formanyomtatványon kérhetik ki az információkat.

Ez a módszer többek között a Bándy Kata, a Király Tamás, és az eltűnt kaposvári kisfiú ügyében is hasznos információkhoz juttatta a hatóságot. A Telenor esetében a rendőrséggel kapcsolatot tartó nyolcfős csoport nem abban a nyílt irodai térben dolgozik, ahol az összes többi kolléga, hanem külön szobájuk van, ahová csak ők léphetnek  be; azok, akik átestek a C-típusú nemzetbiztonsági átvilágításon.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: