IKT műhely - Netbiztonság

Biztonsági rést foltoztak be a Tumblr-on

A Tumblr egy biztonsági probléma miatt az iOS kompatibilis alkalmazásának frissítését valamint a jelszavak megváltoztatását kérte a felhasználóktól.

A Yahoo!

Biztonsági rést foltoztak be a Tumblr-on

májusban jelentette be, hogy 1,1 milliárd dollárért felvásárolta a Tumblrt, amivel nem titkoltan az volt a célja, hogy a fiatalabb korosztály körében is népszerű szolgáltatással rukkoljon elő. Ezúttal azonban egy más jellegű bejelentésre került sor, ugyanis a szolgáltatás üzemetetői egy biztonsági problémáról számoltak be, ami sok felhasználót érinthet.

A Tumblr igencsak szűkszavúra sikerült közleménye szerint egy "nagyon fontos" biztonsági frissítés vált elérhetővé az iPhone és az iPad készülékekkel kompatibilis Tumblr alkalmazáshoz. Az ilyen módon megszüntetett sebezhetőség korábban hozzájárulhatott ahhoz, hogy bizonyos körülmények között Tumblrhez használt jelszavak szivárogjanak ki a készülékekről.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: