Hírek - IKT hírek röviden

Vadi új SSD-it a Samsung - 100000 művelet másodpercenként

Bemutatta új SSD-it a Samsung a héten rendezett Global SSD Summiton, az SSD 840 Evo a konzumer szegmensbe hoz magasabb sebességet és nagyobb kapacitásokat, míg az SSD XS1715 nagyvállalati környezetbe szánt, új, NVMe csatolót használó különleges meghajtó.

Vadi új SSD-it a Samsung - 100000 művelet másodpercenként

Az SSD 840 Evo egyik újdonsága a vadonatúj meghajtóvezérlő, amely a Samsung-nevezéktanban az MEX nevet kapta (elődje az MCX és MDX volt). A lapka elődjéhez hasonlóan három ARM Cortex-R4 magot használ, de 300 helyett már 400 MHz-es órajelen.

A harmadával megnövelt számítási kapacitást szépen letükrözi a lapka specifikációja is, a Samsung szerint 7900-ról 10000-re nőtt a másodpercenként elvégezhető I/O-műveletek száma (4K véletlenszerű, QD1). Az órajel emelésén kívül az új vezérlő számos funkciót hardveresen gyorsít már, amit a korábbi kiadásokban még a firmware szoftver oldott meg. Az SSD-k esetében az írási és olvasási sebesség linerárisan skálázódik a memórialapkák (NAND) számával, egész addig, amíg a vezérlő áteresztőképessége nem limitálja a teljesítményt.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: