Hírek - IKT hírek röviden

Két képernyőn élünk

Az elmúlt években jelentős mértékben megnőtt a számítógépes eszközök és a televíziók párhuzamos használata, ezt hívják Second Screen, azaz második képernyő jelenségnek.

Ami a mai fiatalok számára régóta valóság az már az átlagember életébe is begyűrűzött: már teljesen elfogadott dolog, hogy valaki nézi a televíziót, közben chatel vagy éppen fórumozik, esetleg kiegészítő információkat kérdez le az adott műsorról, illetve annak szereplőiről, készítőiről az okostelefonja vagy a táblagépe segítségével.

A Bluefin Labs már korábban megállapította, hogy az USA-ban 2011-ben 189 millió közösségi bejegyzés érkezett a tévéadásokhoz, tavaly ugyanakkor már 874 millió ilyen megjegyzést regisztráltak. Ez 363 százalékos növekedésnek felel meg egyetlen év alatt.

Július elején a wimbledoni tenisztorna döntőjében 2000 tweetet jegyeztek fel percenként, míg a Bajnokok Ligája döntőjében ez a szám elérte a 4,8 milliót. A találkozó lefújásakor percenként 117 601 tweetet regisztráltak.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: