Számítógépek - Laptop és PC

Itt az első Android tábla Itt az első Android tábla

Az Archos dobja piacra az első, Android operációs rendszerrel ellátott tablet PC-t, amely a jelek szerint felszereltségével és árával egyaránt a hordozható médialejátszókkal vetekszik majd.

A cég pár napja jejelentette új üdvöskéjének elkészültét, most pedig már az Amazon oldalán is felbukkant a fejlesztés, mégpedig igen kedvező, alig 200 dolláros induló áron. Ebből rögtön arra következtethetünk, hogy a cég tisztában van a készülék lehetőségeivel, és nem a hagyományos noteszgépek és netbookok, hanem a hordozható médialejátszókkal szemben indítja útjára azt.

Itt az első Android tábla
 
A tengerentúlon hivatalosan május 17-én megjelenő Archos 7 egészen pontosan egy 600 MHz-es központi processzort, valamint egy 7 hüvelykes, 16:9 kijelzőt tartalmaz, ez utóbbi maximális felbontása 800 x 480 pixel. A beépített tároló alapesetben 8 GB méretű, akkumulátora pedig a gyártó közlése szerint mintegy 7 óra videó, illetve 44 óra zene folyamatos lejátszására elegendő - egyetlen feltöltéssel. A 720p minőségű videólejátszás megoldott (H.264, MPEG-4, illetve Realvideo .avi, .mp4, .mov, és .fl kiterjesztéssel), a zenei anyagok esetében pedig MP3, WMA (non-DRM), WAV3, APE, OGG, FLAC, valamint AAC3 támogatást sorol fel a lista.

A készülék megbirkózik olyan technológiákkal, mint a 802.11 b/g/n Wi-Fi, a Bluetooth, a microSDHC, emellett lehetőségünk nyílik email, képek, valamint eBuddy azonnali üzenetek küldésére és fogadására, míg e-könyveket az Aldiko programmal olvashatunk, a hírek között pedig a DailyPaper nevű alkalmazással böngészhetünk. A teljes Android Market ugyan nem elérhető a táblán, ezt azonban az Archos saját megoldásával igyekszik pótolni, amely AppsLib névre hallgat, méretében pedig jelentős mértékben kisebb lesz az eredetinél. A készülék továbbá két hangszórót és egy beépített mikrofont is tartalmaz.

Az úgynevezett "mass storage" üzemmódban a Windows, a Linux, valamint a Mac operációs rendszerek támogatása megoldott.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható sg.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: