Hírek - IKT hírek röviden

Mit tudhat még Snowden?

Az amerikai hírszerző ügynökségek úgy ítélik meg, hogy a bizalmas információkat kiszivárogtató, körözés alatt álló Edward Snowden valójában nem fért hozzá azokhoz a programokhoz, melyekkel többek között az NSA (National Security Agency) a lehallgatásokat és az online kommunikáció monitorozását végzi – tudta meg a CNN .

A hatóságoknál dolgozó forrás azok után jelentette ezt ki, hogy a nemzetbiztonságot felügyelő szervek teljes átvilágítást rendeltek el, hogy felmérjék: milyen károkat okozhatott Snowden, milyen információkhoz juthatott hozzá. A vizsgálat még folyik, ám a lapnak nyilatkozó forrás úgy tudja, hogy a különlegesen bizalmasnak számító, feldolgozott adatokhoz (extremely compartmentalized information – ECI) az alvállalkozóként bedolgozó informatikus nem fért hozzá.

De a nyilatkozó azt is hozzátette, hogy Snowden még így is komoly károkat okozott a titkosszolgálatoknak. Mit tudhat még?

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: