Hírek - IKT hírek röviden

Káros internet tartalmak - Jelentős szigorítások kellenek a fiatalok védelmében

David Cameron a minap tette közzé, hogy az internet előfizetőknek mostantól kifejezetten kérniük kell szolgáltatójuktól, hogy hozzáférést kaphassanak az internetet elárasztó erotikus tartalmakhoz.

A brit miniszterelnök a kezdeményezést a gyermekek fokozott védelmével magyarázta, és arra kérte az internet szolgáltatókat, (titkon remélve azt is, hogy más üzleti szereplők, úgy mint a kereső szolgáltatók is ), hogy segítsék rugalmas és pozitív hozzáállásukkal a szükséges rendszer kiépítését.

Káros internet tartalmak - Jelentős szigorítások kellenek a fiatalok védelmében

A miniszterelnök ennél is tovább megy, és szigorítják a kapcsolódó törvényeket is: az extrém pornográf anyagok, mint a színlelt erőszakosságot bemutató jelenetek készítése, közvetítése, de még birtoklása is büntetendő lesz. Jelenleg pedig a gyerekek online védelmére létrehozott CEOP nevű szervezet épp feketelistát készít azokról a tartalmakról és oldalakról, amelyeket a cenzúra érint majd a szigetországban.

Cameron a brit hidegvértől eltérően felszólító módban is utasította az olyan cégeket, mint a Google, a Microsoft vagy a Yahoo, hogy találjanak megoldást arra, hogy hogy oldják meg azt a problémát, hogy jól szűrhetővé váljon az internet. Úgy fogalmazott, hogy nem elfogadható válasz az, hogy kivitelezhető valami, ha azt egy olyan cég mondja, amely képes volt feltérképezni az egész világot.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: