IKT műhely - Internetről általában

Jelentés az internet globális helyzetéről

Az Akamai, a világ egyik legnagyobb hálózati szolgáltatója hatodik éve adja ki a saját mérési eredményei és módszerei alapján létrehozott globális jelentését az internetforgalom jellemzőiről (State of the Internet Report), és most jelent meg a 2013-as év első negyedévének adatait feldolgozó riport.

Jelentés az internet globális helyzetéről

A cég mérésre kialakított platformja több szempontból rendszerezi az adatokat: többek között nézik a sávszélességet, a támadásokat, a hozzáférési információkat, a késleltetési számokat, a mobilnet terjedési jellemzőit, illetve – mivel ez még mindig aktuális – a korábbi IPv4 címzésről az IPv6-ra történő átállás adatait. biztonsági incidensek: 2013 első negyedévében 177 országból érzékeltek támadásindítást.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a támadások mennyiségileg is ennyire szórtak lennének, mivel a támadási forgalom azt mutatja, hogy az ilyen akciók 34 százaléka Kínához köthető, 20 százaléka Indonéziához (ez azért meglepő adat, mivel a korábbi jelentésben ez az ország nulla százalékkal szerepelt), az Egyesült Államokból indított támadások aránya viszont 10 százalékról 8-ra esett vissza. A támadások teljes száma is növekedett, és a korábbi évek tendenciájához hasonlóan legnagyobb számban (35 százalék) cégek voltak a célpontok.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: