Hírek - IKT hírek röviden

Atombmba hatás szimulátor a Google Föld-ben

A Google Földre épülő szimulációban az atomcsapás hatását lehet vizsgálni.

A NukeMap 3D nevű szájt felkereséséhez a Google Föld böngészőbe telepíthető bővítményére is szükség van, de ennek telepítését automatikusan is felkínálja az oldal.

Atombmba hatás szimulátor a Google Föld-ben

Az oldal egy Alex Wellerstein nevű amerikai történész munkája, aki már tavaly elkészítette a szimulátor kétdimenziós változatát, a napokban azonban elkészült annak 3D-s verziójával. Az oldal lehetővé teszi, hogy a Google Földben elérhető műholdképes térképén bárki megtekinthesse, hogy egy adott helyen ledobott atombomba mekkora körzetben milyen mértékű pusztítást végezne.

A NukeMap nem csupán egy 3D-s gombafelhőt rajzol ki a virtuális robbantás területére, be lehet állítani a hatást befolyásoló szélirányt és erősséget is. Az adatok birtokában a szimulátor megpróbálja megbecsülni a robbantás áldozatainak számát is, bár ez annyira komplex művelet, hogy maga a készítő is elismeri, hogy jó eséllyel pontatlan eredményt ad, hiszen a világ minden pontján egyetlen átlagos népsűrűséggel számol.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: