Hírek - IKT hírek röviden

Kéretlen reklámleveleket küld a Google a Gmail-be?

Egyes felhasználók arról számoltak be (vagy inkább panaszkodtak), hogy a Google kéretlen reklámleveleket küld a személyes postaládájukba, amik az új Gmail felületen a “Promóciók” fül alatt landolnak.

A Google májusban frissítette a Gmail felhasználó felületét, akkor került be a füles megoldás és a “Promóciók” fül, ahova elvileg a más cégektől – például webshopoktól – érkező reklámok és vásárlási ajánlatok kerülnének.

Kéretlen reklámleveleket küld a Google a Gmail-be?

Úgy fest azonban, hogy a lépés csak egy nagy koncepció része volt, melynek keretében a Google némileg változtat hirdetésmegjelenítési gyakorlatán. Az újdonságról beszámoló felhasználók szerint olyan reklámleveleket kaptak, melyekre egyáltalán nem voltak feliratkozva, hanem a Google reklámszolgáltatása által küldött ajánlatok.

A lépés azért meglepő, mert a cég levelezőjének egyik nagy előnye pont spamszűrője hatékonyságában rejlik, plusz az új felhasználói felület is (elvben) azért született, hogy az ember könnyebben tudja rendszerezni a levelezését. A Google által küldött levelek a postafiókban ugyanolyan sárga kiemeléssel jelennek meg, mint a keresési felületen, és egy rövid magyarázat is jár hozzájuk, mely szerint az adott levelet a Google felhasználói fiókunk információi alapján kaptuk, viszont a beállítások között megadhatjuk, hogy milyen reklámokat szeretnénk látni a jövőben.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: