Hírek - IKT hírek röviden

Google Chromecast - forradalmi újítás nem okostévé nézőknek

Bármilyen HDTV-ből YouTube-képes televíziót csinál a Google új, Chromecast nevű, olcsó kiegészítője.

Nem véletlen gondolja úgy a Google elnöke, hogy a tévének vége, a cég egy újabb csapást mért a tévézésre tegnap esti androidos bemutatóján.

A Chromecast nevű, pendrive méretű és alakú eszköz a számítógépeket, okosmobilokat és táblagépeket köti össze vezeték nélkül bármelyik HDMI csatlakozóval rendelkező tévével, megvalósítva az egyébként csak okostévéken elérhető online videózást. A csatlakozóba csak a kiegészítőt kell bedugni, innentől a tévé és az androidos eszköz vezeték nélküli kapcsolattal kommunikál.

A jelenleg csak a Google Play Magyarországon nem elérhető hardveres részlegéből és az amerikai Amazonról rendelhető eszköz az androidos vagy iOS-es mobilon, táblagépen, illetve a pc vagy Mac-en elindított videót streameli a tévére. A 35 dollárba, azaz nagyjából 8 ezer forintba kerülő eszköz jelenleg a YouTube-ot és a(z itthon nem túl érdekes) Netflixet támogatja, később várhatóan más appokat és szolgáltatásokat is Chromecast-képessé tesznek a fejlesztők.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: