IKT műhely - Netbiztonság

Hatszorosára nőtt a mobiltelefon kártevők száma

Mobilbiztonsági szempontból korántsem csak az Androidra kell figyelni, ugyanis az iOS kompatibilis alkalmazások is tudnak meglepetéseket okozni.

A Juniper múlt héten kiadott felmérése szerint az elmúlt egy évben a káros mobil alkalmazások mennyisége 614 százalékkal nőtt, és ezzel a számuk meghaladta a 276 ezret.


Ezek 92 százaléka Android kompatibilis, ami nyilvánvalóan arra enged következtetni, hogy a Google platformjára épülő készülékek jóval több kockázatnak vannak kitéve, mint az egyéb mobil operációs rendszerek. Nemrégen hasonló megállapításra jutottak a NQ Mobile cég kutatói is, akik arról számoltak be, hogy 2012 tekintetében a mobil kártevők 95 százaléka kifejezetten az Androidot vette célba.

Ha a mobil vírusok számát tekintjük, akkor valóban az a kép körvonalazódik, hogy a kiberbűnözés figyelmét elsősorban az Android keltette fel. Ugyanakkor a Bitdefender szerint, ha csak ilyen szempontból nézzük a mobilbiztonságot, akkor korántsem kapunk teljes képet.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: