Hírek - IKT hírek röviden

Rugalmasságot tanusított a Microsoft az Xbox1-el kapcsolatban

A Game Informer írt róla ma először, majd a Microsoft később hivatalosan is megerősítette, hogy változtat eredetileg bejelentett koncepcióján, és az xBox 1-ra (illetve az azt „tápláló” online kiszolgáló platformra, a Live-ra) bárki fejleszthet és kiadhat játékot, anélkül, hogy lenne kiadói partnere.

Rugalmasságot tanusított a Microsoft az Xbox1-el kapcsolatban

A Microsoft eredeti elképzelését rengeteg sikeres indie fejlesztő kritizálta éles hangon, hiszen miközben a Sony a PlayStation 4, a Nintendo pedig a Wii U kapcsán nem fogalmazott meg ilyen korlátozásokat, a Microsoft gyakorlatilag ellehetetlenítette volna az önálló fejlesztők vagy kis, független stúdiók munkáját az xBox 1-ra. Néhány fejlesztő egyenesen odáig ment, hogy kijelentette, soha többet nem fog a Microsofttal dolgozni.

Úgy látszik viszont, hogy a redmondiak igen rugalmassá váltak az xBox 1 kapcsán az eredeti elképzelések radikális megváltoztatásában. Első ütemben a kvázi-állandó online kapcsolat, a használtjáték-politika, a régiókorlátozás és a játékkölcsönzés korlátozása esett áldozatul a népharagnak (bár a kép nem ennyire egyértelműen fehér és fekete), most pedig a fejlesztői politika terén is felpuhult a Microsoft, sőt, néhány extrával is próbálja kiengesztelni az elmúlt hónapokban felbőszített fejlesztőket.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: