Hírek - IKT hírek röviden

Mégsem olyan biztonságosak a RFID kártyák - hackerek keresik a réseket

Folytatódik a kiemelt jelentőségű hackerkonferencia, a hét végén kezdődő Black Hat előadásainak marketingkampánya, a legutóbbi egy olyan bemutatót népszerűsít, ahol egy mérnök az alacsony frekvencián működő RFID kártyák sebezhetőségéről fog beszélni.

Fran Brown akkor kerül közel a problémához, amikor egy áramszolgáltató kérte fel SCADA-rendszerének behatolási tesztjére. A szakember – hozzáértő hackerhez illően – kereste a leggyengébb pontokat, és elkezdett foglalkozni az azonosítást és beléptetést biztosító RFID kártyák működésével.

Ez már nagyon régi téma a biztonsági szakemberek között, de a korábbi, elsősorban az elvek szintjén járó demonstrációkban egy közös vonás volt: az adathalászatra használt eszköznek fizikailag nagyon közel, centiméterekre kellett lennie az áldozatnak kiszemelt kártyához. A beharangozó szerint viszont Brown nem teóriákról akar beszélni, hanem bárhol beszerezhető alkatrészek és készülékek segítségével előállított egy olyan kártyaolvasót a 125 kHz-es kártyákhoz, amely akár már körülbelül egy méterről is képes leolvasni az adatokat – ezek az információk elegendőek egy rossz szándékú támadó számára, hogy másolatot, klónt készítsen például egy belépőkártyáról.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: