Hírek - IKT hírek röviden

Kb. 10000 Ft-ba fog kerülni a Chromecast, a világújdonság YouTube vezérlő

Olcsó okosmobilról is távirányíthatja a YouTube-ot, okostévé sem kell hozzá.

Szerda este világújdonságként mutatta be a tévék HDMI-csatlakozójába illeszthető wifis kütyüjét a Google.

Kb. 10000 Ft-ba fog kerülni a Chromecast, a világújdonság YouTube vezérlő

A Chromecast nevű, nagyjából tízezer forintos áron várható szerkezet tulajdonképpen egy alapfunkciós miniszámítógép, amelyet okostelefonról vagy táblagépről lehet vezérelni. Az apró szerkezet gyakorlatilag egy webböngészőnek tekinthető, amely a mobil eszközről kiadott utasításoknak megfelelő videókat vagy zenéket játssza le wifin keresztül, kiváltva a számítógép tévéhez kapcsolásának szükségességét.

A YouTube távirányítására már évek óta lehetőség van, bár a YouTube Remote/ Távvezérlő nevű ingyenes app első beállítása nem olyan pofonegyszerű, mint amilyen a Google ígérete szerint a Chromecasté lesz. Androidos készülékre ingyenesen lehet letölteni a YouTube Remote applikációt, de nem hivatalos verzióját Windows Phone rendszerekhez is el lehet érni, az iOS-es YouTube applikáció pedig beépítve tartalmazza a tévére küldés lehetőségét.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: