Hírek - IKT hírek röviden

Microsoft Paint-tel alkot hihetetlen bitképeket a 100 éves művész

Az ok egyszerű: Hal Lasko alkotni akart, a Paint pedig ehetővé tette számára, hogy a kellő méretre nagyítsa képeit, így gyenge szemével is elkészíthette a - programhoz képest - hihetetlen részletességgel készült műveket, amelyeket a ThisIsColossal com úgy jellemzett, mint a "pointilizmus és a 8-bit-es technológia találkozása".

Microsoft Paint-tel alkot hihetetlen bitképeket a 100 éves művész

Lasko, első állásában, mint tipográfus, időjárás térképeket, illetve egyéb térképes útmutatókat készített a második világháború ideje alatt, katonai célokra. Örömmel és odaadással végezte a munkáját, de hajlott korára már inkább annak örült, hogy saját szorakoztatására alkothat, és nem a megrendelő számára.

Sokat gondolkodott új ötletein, és ehhez a legjobb partnert a Microsoft Paint programban találta meg. A művész honlapján, néhány képét megtekinthetjük, némelyiket pedig meg is vásárolhatjuk, mégpedig Lasko közelgő 98. születésnapjára való tekintettel 98 dollárért.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: