IKT műhely - IKT az osztályomban

Egyszerű online kvíz készítése percek alatt

Jól jöhet a tanítás során ez az egyszerű online kvíz készítő program, amellyel percek alatt állíthatunk össze olyan érdekes, hasznos kérdéseket, melyre a tanulók szívesen válaszolnak akár tanulói laptopjaikon, akár az interaktív táblán.

Ilyen eszköz az ingyenes QuizPoo online kvíz készítő oldal, ahol regisztráció nélkül is készíthetünk online kvízeket.

Egyszerű online kvíz készítése percek alatt

A QuizPoo roppant egyszerűségével tűnik ki a többi online kvíz készítő oldal közül: mindössze két lehetséges választ adhatunk meg (pl IGEN vagy NEM, ALMA vagy KÖRTE stb.), de ez is elég lehet egy gyors kvíz összeállításához. A kérdéshez magyarázó szöveget fűzhetünk és képet is tölthetünk fel hozzá.

Az elkészült online kvízt megoszthatjuk az ismert közösségi oldalakon, és a kapott linkkel közvetlenül is kinyithatjuk a böngészőben. Az online kvíz készítéshez regisztrálnunk sem kell, ha azonban ezt megtesszük, úgy az elkészített kvízeinket a későbbiekben újra szerkeszthetjük, kezelhetjük.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: