Hírek - IKT hírek röviden

Wifis, multimédiás ajtócsengő

A DoorBot nevű eszköz kamerájával azt is megmutatja, ki áll a bejárati ajtóban.

Akár akkumulátorról is működtethető, ezért bárhová könnyű felszerelni az amerikai fejlesztésű wifis ajtócsengőt, amelynek gyártásához az egyik közösségi finanszírozó portálon gyűjtöttek tőkét a fejlesztők.

Wifis, multimédiás ajtócsengő

A csengőgombja mellett digitális kamerával, hangszóróval és mikrofonnal is felszerelt csengő wifin keresztül képes a bejárat előtt állók képét és hangját a lakás tulajdonosainak okostelefonjára vagy táblagépére közvetíteni. A közvetítés nem csak lakáson belül működik, okostelefonján át akár a munkahelyén tartózkodó családfő is értesítést kap arról, ha otthon valaki csönget.

A nettó kétszáz dollárba, vagyis szállítási költség nélkül mintegy 45 ezer forintba kerülő wifis csengőt az eredeti csengőgomb drótjára is rá lehet csatlakoztatni. Ha olyan helyen akarják elhelyezni, ahol nincs a falban áram, akkumulátoros üzemre is alkalmas: a fejlesztők szerint tipikus használat mellett - ha nem folyamatosan kaputelefonos beszélgetésre használják - elegendő évente feltölteni.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: