Hírek - IKT hírek röviden

Egyetemi rangsor 2013

A Stanford Egyetem vezeti az Egyesült Államok felsőoktatási intézményeinek rangsorát a Forbes magazin szerdán közzétett éves összesítésében. Az észak-kaliforniai Szilícium-völgyben található, kutatással és oktatással foglalkozó egyetem a tavalyi harmadik helyről ugrott az élre annak köszönhetően, hogy javult a lemorzsolódási arány, a friss diplomások pedig magasabb fizetést visznek haza, mint korábban.

A Stanfordon tavaly közel 20 ezer diák tanult, az évi költségek alulról súrolták a 60 ezer dollárt. Az utóbbi hat évben, amióta a Forbes közzéteszi ezt a rangsor, először került a két első helyre a csendes-óceáni partvidék két iskolája" - hívta fel a figyelmet a listát elemző cikkében a Forbes.

A legújabb felsőoktatási stratégia szerint 2020-ra a világ 200 legjobb felsőoktatási intézménye közé kell kerülnie a "nemzeti tudományegyetemeknek", többek között az ELTE-nek, a pécsi, a debreceni és a szegedi egyetemnek. Több képzés már most is szerepel a tematikus világrangsorokban: a QS 200-as listájára felkerült például a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem nyelvtudományi képzése, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem matematikai, informatikai és építőmérnöki képzése is.

Tovább a teljes cikkhez >>> eduline.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: