IKT műhely - Netbiztonság

Saját tárhely a felhőben - megoldás az adatlopás ellen?

Fürdőköpenyes hackerektől és az Egyesült Államoktól gyötört online világunkban egyre inkább veszélybe kerülnek magánjellegű adataink.

Az elmúlt hónapok eseményei, különösen az amerikai PRISM program botrányt kavaró adatgyűjtése után sokan elgondolkodtak, vajon bízhatnak-e a különböző internetes tárhely szolgáltatásokban, vagy kénytelenek lesznek offline száműzetésbe vonulni.

Saját tárhely a felhőben - megoldás az adatlopás ellen?

Az pedig, hogy az online tárolók nagy része viszonylag kis tárterületet biztosít csak rátesz egy lapáttal a aggodalomra. Az egyre égetőbb problémákra, vagyis az érzékeny adatok védelmére, és a kis kapacitásra igyekszik megoldást kínálni a Plug nevű szerkezet.

Az apró készülék USB-n csatlakoztatott háttértárakat varázsol egy Dropbox-szerű tárolóvá, tárterületének csak a merevlemezek kapacitása szab határt. A saját felhőnkben tartott fájlokhoz bárhonnan hozzáférhetünk, akár laptopról, okostelefonról vagy tabletről.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: