IKT műhely - Netbiztonság

Ön komolyan veszi a webböngészők biztonsági figyelmeztetéseit?

Egyre inkább tartunk a webböngészőkben megjelenő biztonsági figyelmeztetésektől, ami csökkenti annak valószínűségét, hogy ártalmas weboldalra tévedünk.

A böngészőket fejlesztő cégek az elmúlt években viszonylag nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy az alkalmazásaik révén még azelőtt fel tudják hívni a felhasználók figyelmét egy-egy weboldal esetleges kockázataira, mielőtt azokat letöltenék, megtekintenék.

iPrint - Nyomtatás okostelefonról

Ebből a szempontból a kártékony weblapok elleni küzdelem többnyire három fronton zajlik, és ilyen módon kiterjed az ártalmas kódokat tartalmazó, az adathalász célokat szolgáló vagy a nem megfelelő SSL-tanúsítvánnyal rendelkező oldalak kiszűrésére. Annak érdekében, hogy a védelem hatékonyabbá váljon a fejlesztőcégek, beleértve a Google-t és a Microsoftot is, folyamatosan fejlesztik a biztonsági technológiáikat, valamint az azokhoz tartozó háttérrendszereiket.

Viszont minden ilyen jellegű erőfeszítés csak akkor érheti el a célját, ha a böngészőkben megjelenített figyelmeztetéseket a felhasználók komolyan veszik, és azokat tudatosan kezelik. Javuló helyzet Devdatta Akhawe, a Kaliforniai Egyetem tudósa valamint Adrienne Porter Felt, a Google kutatója utána járt annak, hogy az elmúlt években miként változtak meg a felhasználói szokások a webböngészők figyelmeztetéseinek tekintetében.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: