Hírek - IKT hírek röviden

Fiatalon halt meg a világhírű hacker

Habár a szűkebb szakmán kívül a nagyközönség előtt főként a három évvel ezelőtt, szintén a fent említett találkozón tartott bemutatója miatt volt ismert, mivel ekkor a pénzkiadó automaták sebezhetőségeit mutatta be igen látványos módon, a fiatal kora óta hackerkedő, új-zélandi születésű biztonsági szakember kiemelkedő képességeit több területen bizonyította.

Egy magyar hacker, Hunger emlékező posztjában így foglalta össze tevékenységét: „A korábban Dark Spyrit néven is ismert hacker már a ’90-es évek végétől aktív volt, és olyan publikációk kötődnek a nevéhez, mint a Phrackban közölt távoli kódvégrehajtás az SLMail SMTP szerverben és számos más szerver szoftverben az Interscan VirusWall-tól a Microsoft IIS-ig. Dolgozott az eEye Digital Securitynek, a McAfee-nek, a Juniper Networksnek, a FoundStone-nak.

Jelenleg az IOActive beágyazott eszközök biztonságáért felelős részlegének igazgatója volt. A 2000-es években már elismert szakértőként prezentálta, hogy képes távoli ring-0 kódvégrehajtást elérni a Windows kernelben, vagy akár a Linux kernelben, ARM processzorokon is.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: