Hírek - IKT hírek röviden

A tabletgyártókat ostorozta a Google alelnöke

Hugo Barra, a Google androidos termékeiért felelős alelnöke nem fukarkodott a negatív kritikával, amikor a The Verge -nek adott interjújában az androidos tabletpiac jelenlegi helyzete, és a rájuk készülő alkalmazások kerültek szóba.

A Google múlt héten mutatta be az eddig is szép sikereket elért Nexus 7 (a 2012-ben eladott tabletek 10 százalékát a Nexus 7 modellek adták) utódját, ami viszonylag olcsón kínál a legtöbb nagy gyártóénál lényegesen jobb hardvert, és Barra ennek kapcsán fejtette ki álláspontját az aktuális androidos tabletek ökoszisztémájával kapcsolatban.

A tabletgyártókat ostorozta a Google alelnöke

A vezető egyáltalán nem elégedett a jelenleg kapható androidos tabletek túlnyomó részének hardverével, és nem érti, miért nem állnak elő a gyártók a drágább szegmensbe tartozó modellekkel. Véleménye szerint a Google az új Nexus 7-tel már elég közel jár a kívánt szinthez, de végső soron ez mégiscsak egy 300 dollár alatti készülék, ezért designban, anyagminőségben nem érheti el a magasabb minőségi szintet.

A HTC gyönyörű munkát végzett a One-nal. Miért nincs egy, vagy akár tíz hozzá hasonló tabletben?” - tette fel a kérdést Barra.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: