Hírek - IKT hírek röviden

Eric Schmidt (Google) - Ki lesz a nyerő cég 10 év múlva?

Ha valaki szeretné, hogy 10 év múlva is biztosan legyen még állása, akkor érdemes rágyúrnia valami olyanra, amiben a számítógépek rosszul teljesítenek" - mondta egy interjúban Eric Schmidt, a Google elnöke.

A tervezést és a jóslatokat megnehezíti, hogy azt is nehéz előre látni, hogy mely megoldások, mely vállalatok lesznek az igazán meghatározóak Annak ellenére, hogy a fejlődés folyamatos, a fejlődést meghatározó vezető cégek rangsora nagyon is inkonzisztens.

Eric Schmidt (Google) - Ki lesz a nyerő cég 10 év múlva?

15 évvel ezelőtt nehéz volt elképzelni, hogy a számítógéppiacot ne a Microsoft határozza meg, mostanra mégis az Apple, az Amazon, a Facebook, a Google és néhány egyéb vállalat diktálja a ritmust. Egy állandó körforgásban vagyunk, amit nagy feltalálók és nagyszerű vállalatok hajtanak - mondja Schmidt.

A Google vezetője szerint ezeknek a cégeknek a jellemzője, hogy olyan réseket látnak meg a piacon, amit mások nem. Nem arra figyelnek, amit mondanak nekik, hanem feltalálnak olyan újdonságokat, amiről senki sem gondolta, hogy szükséges, de amikor létrejön az új termék, akkor mindenki azt akarja.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: