IKT műhely - Facebook

Kiterjesztett valóság - Új életre kelhetnek a hagyományos képeslapok

Közösségi finanszírozással indítanák be a Gizmo nevű projektet, ami a kiterjesztett valóság technológiájával kombinálja a hagyományos képeslapküldést a személyre szabható online üdvözlőkártyákkal.

Az Artiphany nevű cég ötlete teljesen felfrissítené a mára kissé háttérbe szorult képeslapküldés szokását.

A Gizmo nevű projekt a kiterjesztett valóság - a valós környezet virtuális kibővítése további információkkal, melyeket csak mobil készülékek képernyőin láthetunk - technológiájával szabná teljesen személyre az üdvözleteket, egyúttal ügyesen kombinálja a hagyományos és az online üdvözlőlapok használatát. A dolog a következő képpen működik: a kiszemelt barátunknak el kell küldeni (vagy oda kell adni) a Gizmo nevű robot képével ellátott papírlapot, amit előzőleg elláttunk egy, az alkalomhoz illő matricával.

Egyelőre három ilyen létezik: karácsonyi, Valentin-napi és születésnapi. Miután az illető megkapta a lapot, le kell töltenie egy appot, amely le tudja olvasni a kiterjesztett valóság technológiára épülő kódokat – esetünkben a matricát. Amikor a telefonját vagy a tabletjét ráirányítja a kódra, a papírlapon lévő robot életre kel a kijelzőn és átadja a neki szóló üzenetet.

Tovább a teljes cikkhez >>> socialtimes.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: